´

Lektion och träning

skrivit den 2012-10-31 - klockan 23:16:34
Hej!
 
Igår var det träning hos Elin inomhus på hundens hus i Göteborg. Det gick ganska bra, jag lärde mig nya saker som jag ska tänka på...
Men jag måste erkänna att jag alltid är lite mesig första gången jag tränar för en ny tränare, men det blir väl bättre när jag tränat för Elin ett par gånger till! ;)
 
Idag var jag och Yava tränade agility på klubben på förmiddagen helt själva. Det var skönt att ha lite egen träning, det händer inte så ofta. Vi tränade på en start från en klass 3 bana jag såg i Kungälv i helgen som såg så rolig ut. Det gick hur bra som helst, hon fick till ett par riktigt fina svängar och jag planerade svängarna riktigt fint för henne.
Jag la till lite egna saker på banan för att den skulle bli lite längre....
Jag filmade lite, tänkte att jag lägger ut en film på bloggen lite senare när jag fixat ihop den och så! 

Shopping

skrivit den 2012-10-30 - klockan 11:26:19
Hejsan alla glada!

I går var jag och handlade lite saker till både mig och Yava. Jag handlade till Yava en ny reflexsele, MASSA frolic ( 4kg :), reflextäcke och något annat hundgodis som jag inte kommer ihåg vad det heter..
Till mig belv det två nya tjocktröjor, två nya parfymer, två tröjor, tre iphone sakl, en datamus, en filt ( jag ÄLSKAR filtar :) aa, jag tror det var allt! :)
 
Idag dag blir det privatlektion för Elin på hundens hus med Fanny i eftermiddag, det ser vi fram i mot! 
Tänkte att jag skulle försöka fota lite, så vi får väl se hur det går, eller så filmar jag bara!
 
( Gamla bilder )
 


 
 

What doesn't kill you makes you stronger

skrivit den 2012-10-28 - klockan 19:26:55
Hej
 
I helgen har vi varit och tävlat agility i Stenungsund, jag är jätte nöjd med båda Yavas lopp. (Det blev något strul med Heavens anmälan så hon var inte med på startlistan)
Agilityloppet blev det tyvärr en disk för jag slutade prata med henne men hon valde ett väldigt konstigt hinder att diska sig på...
Hopploppet var det tyvärr 10 fel men det kändes sååå himla bra. Mycket bra flyt och tempo. Perfekt helt enkelt!
 
Idag har vi varit i skogen på morgonen och gått en långpromenad, Heaven hittade ett par fina rådjur som hon jagade innan jag fick tag på henne de lilla "busfröt", men Yava var inte intresserad alls! 
På eftermiddagen så åkte vi till havet och jag tig lite bilder på mina prinsessor, vi tog en mysig promenad! :)

I veckan är det lov för mig så det är mycket träning som står på schemat! :)


(Bilderna på agilityn är från tidigare i vecka då jag tränade med Camilla och hennes vovvar)


Kvällsträning

skrivit den 2012-10-22 - klockan 19:14:36
Hellu!
 
Idag slutar jag skolan sent så det blev en promenad med lite lydnadsträning. 
Jag tänkte jag kunde utmana Yava lite idag men fjärren. Vi har ju tränat lite stå vid sidan av men har jag inte riktigt satt ihop det tävlings mässigt och inte varit mer än 3 meter bort i från henne, men idag testade jag och ställa mig hela sju meter i från henne och hon gör det perfekt. Hon klarar stå hur fint som helst utan några som helst problem.
Vi testade också lite mera inkallande med ställande och det gick super det med ! :)
 
I helgen var det km, det var lika roligt som vanligt. Det har varit lite bråkigt innan km på facebook tex så det var lite tråkig stämning innan men när vi väl var där så märktes inget av alls! 
Jag tävlade Heaven för första gången i LKII och hon var hur grym som helst, hon kan ju inte rutan så den nollade hon tyvärr. Jag är väldigt nöjd med att vi fick en 9:a på firaföljet och som kommentar stod det "mycket fin kontakt!" Jag är jättenöjd över tanten.
Agilityn gick också mycket bra, Heaven var bara med i ett lopp för hon var tvungen att spara sig till lydnaden och det blev en klantig disk pga moi!
Yava disk första loppet men NOLLA andra och det var skit snabbt med massa fina svängar! :D
Jag körde min kompis hund för hon skulle på kurs med sin andra hund på förmiddagen och jag nollade första loppet med henne och ledde in i andra omgången men då blev det en disk för då hade hennes ägare kommit och hon fick syn på henne och rusade av planen för att hällsa på henne och tog ett hinder på vägen så det blev disk. Så jag kom fyra med Yava och femma med Bonnie ("lånehunden") jättenöjd! :)
 
Här kommer en liten film från dagens träning!
 
 

2012

skrivit den 2012-10-19 - klockan 09:52:52
Här är en liten film jag sätte och gjorde igår men lite roliga saker från 2012 för oss!
Yava är en klass 2 hund i agility på heltid, vi hat två förstå pris i LKII och är uppflyttade till högre spår. Hon är ockå klubbmästare i LKII på GHU! 
Heaven  är uppe i agilityklass 2 och hoppklass 1, har ett LPI och är klubb mästare i lydnad på två klubbar.  

Film från gårdagens träning

skrivit den 2012-10-17 - klockan 23:23:07
Hejsan!
Här kommer en film från gårdagens träning hemma hos Emelie. Jag är väldigt nöjd med att vi fick till ett par fin svängar på maxade hinder.
Jag har ju varit lite kraslig hela veckan och blev sämre i morse och fick feber.. Så idag har jag varit hemma frå skolan och sovit i stort sett hela dagen.
Jag och Emelie hade en mysig kväll med massa gött tjöt!  

Underbar hund

skrivit den 2012-10-15 - klockan 21:53:43
Hejsan!
 
Vi har haft en sådan underbar helg jag och lilla underbara Yava och alla goa kompisar!
När jag tänker efter så har Yava varit väldigt väldigt dyr i helgen, hon har uppfört sig exemplaiskt.
Hon satt i en helt främmande bil i en främmande bur med två hundar bredvid henne som hon inte känner. Det skötte hon galant och var hur cool som helst och låg och sov. När vi kom fram (ganska sent) så skulle vi ta all vår packing upp till våra hotellrum och hundarna. Då hade jag tre stora väskor och en stor bur pluss lillan, hon är ju lite rädd för buren när den kommer nära henne. Hon har heller aldrig åkt hiss innan. Men vi körde på, jag tog alla väskor och bur pluss Yava in i hissen utan att tänka så mycket på det. Så kom jag på när vi tog där, fy fan va dukitg hon är som inte står och flåsar eller trycker mot väggen, utan hon bara står och titta sig lite omkring och när hissen öppnar sig så går vi lugnt ut tillsamman! :)
Tror ni jag belv stolt eller?!
Sedan var det bara att byta om och så skulle vi gå till arenan, den låg bra max 5 min bort från hotellet. 
När vi kommer till arenan så spelades jättehög musik och det var olika lampot som blinkade, men det skiter Yava fullständigt i. Hon börjar leka med sin leksak med en gång och är super taggad. De norka funktionärerna börjar bära fram alla hinder och de låter och det ramlar saker hit och dit. Men lillan bryr sig inte ett dugg, så himla duktig är hon! Snacka om bra miljöträning....
När banan är klar så ska vi köra den två gånger var och hon springer med sådat fokus och klarar det galant.
 
Efter vi hade kört de riktiga loppen under föreställningen så satt vi utan för själva ringen så kom det fram några norska barn som rusa fram till Yava och frågade om de fick klappa. Det är klart att dom fick det, Yava var så duktig och bara stod där och lät barnen klappa på henne. Dom sa att de tyckte att vi var jätte duktiga, det kom fram flera vuxna också och sa de samma! 
Det är så roligt att höra att folk tycker vi är duktiga! :)
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om hur grym, lugn, taggat, duktig och hur snygg hon var men då skulle bli så roligt att läsa ;)
Jag har tagit en massa bilder så enjoy!
 
 
 
 

Norge - Oslo

skrivit den 2012-10-11 - klockan 22:48:46
Hejsan!
 
I morgon bär det av till Oslo, det ska bli så spännande. Vi är super laddade och Yava har vilat ganska mycket denna veckan. Framför allt för hon ska ha mycket energi till helgen och för att jag har haft jätte mycket i skolan och med gymnasiemässan. Hon har ju klart gått promenader och sånt, men inte tränat så mycket. 
Idag var vi på Gmbk för att lasta alla hinder i lastbilen som vi ska ha med oss, det var hur kallt som helst och jag höll på att frysa ihjäl! 
 
Jag kommer inte kunna skriva något i helgen om hur vi har det, utan uppdatering kommer nästa vecka! :)
  
 
 


 


 
 
 
 
 
 
 

Shopping, tävling och vila

skrivit den 2012-10-01 - klockan 21:01:20
Hejsan!
 
Jag har inte uppdaterat bloggen nu i helgen. Men det var för att jag fyllde år i fredags och hela helgen har vi tävlat.
Det var lag tävling på Gmbk, det gick sådär. Vissa lopp gick skit bra, men sämre för de andra i laget. 
Jag är väldigt nöjd att Yava klarade flera svåra banor men jag valde att diska oss i slutet och bara lät henne springa in i mål eftersom jag var nummer tre i startordningen och de två första redan hade diskat sig så spelade det ingen roll vad jag än gjorde..
I fredags var vi och shoppade lite saker till Yava efter skolan. 
Här är bilder från vad vi handlade. 
 
 

Hundben - Börjes
Tröja - Börjes
Back on track täcke - Börjes
Fäll - Börjes


Korg - Hööks
Pipleksaker - Börjes
Halsband med ull - Hööks
Reflexhalsband - Börjes
Handduk - Börjes
 
Täcke rött - Hööks
Täcke blått- Börjes


Parfym - ? (födelsedagspresent)